-Kawan Aku-

Cerita dr Sabah: Nasi Goreng Lalap

Assalamualaikum. ..

Walaupun tengah mengira hari nak ke Sabah,aku nak jugak cerita dari Sabah ni.hihi.Yela.Si suami tu selalu cerita dia makan kat sana tak sama macam semenanjung. Susah nak jumpa makanan yang kena dengan tekak melayu semenanjung katanya.Rasanya semua tak kena. Makan banyak pantang memang gitu. Hahaha :p

Sekarang ni si Mohamad Hafizal dah jumpa apa yang dia suka.Menu Nasi Goreng Lalap.


Begitulah rupa Nasi Goreng Lalap. Ayam ada.Telur mata ada. Sayur ada. Memang cukuplah untuk perut suami tersayang aku tu. :) Harga aku tak ingatla pulak.Tak silap dalam RM6+ aritu dia bagitahu. Banyak sangat dah bercerita sampai tak ingat apa yang dibagitahu.hihihi.Lepas ni ada gaya kena amik nota la kot masa si suami telefon. :p


Ini tambahan untuk dia punya menu.Mango Shake. Amik. Aku ingat ada Coconut Shake je. Sekali kat Sabah ada Mango Shake. Hihihi.

Itulah menu yang terbaik dan kena dengan tekak dia kat sana. Kalau dulu Nasi Ayam sekarang Nasi Goreng Lalap pon bolehlah. :)



13 pesanan buat ayut :

Hafiz Hafizol said... Reply To This Comment

mango shake dia pekatnyaa!!!

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

macam lebih kurang nasik goreng usa jer ayut rupanya... he he he...

Wana Owen said... Reply To This Comment

bestnya nak pi sabah!!last g tahun 2010 ..lama dahhhhh.!

azizah :) said... Reply To This Comment

memang sedap tu nasi lalap sabah..
t dtg sabah try la makan..

Sya Mimie said... Reply To This Comment

suami ayut duk promote sama la eh mknan kat sana..hehe..nanti ke sana boleh la rasa.. :)

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

ingat ayut dh terbang ke sana hihi
mcm best nasi goreng lalap tu.
mango shale x pernah lg rasa

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

nampak sedap tu bah !

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

Meleleh air liur akak ayut

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

nmpk sedapppp.

Cik Puan said... Reply To This Comment

biase lah tu ayut...somi cik ne pon susah jugak nak kene tekak nye kalau kat restoren2 ne...nak kene masak sendiri lah..

Ked Lee said... Reply To This Comment

lebih kurang macam nasik goreng USA laa rupa dia. boleh lah tu buat ubat makanan semenanjung. huhuhu. tapi mango shake tu nampak tempting sungguh!

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

apasal nasi lalap goreng dia nmpk lain?..actually klu nasi lalap, sama mcm nasi ayam penyet je yunk, ne mesti byk alter ne.hahaha!
tapi seyes klu harga RM6, mmg patut makan, murah kot dgn ayam, sayur & telur.hehehe :)

eca makan ayam penyet pun rm6-7 ayam, ulam, sambal je yut..haha

ayut said... Reply To This Comment

@Eca Dwinky Ashamurah ke eca?si hafizal tu rm6 pon dh bising mhal . hohoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...