-Kawan Aku-

Jom Masak bersama Chef Ayut & Chef Fizal

Assalamualaikum. ..

Entry di malam (penat taip malam tadi tapi tak post rupanya...haish!) hari yang santai.hahaha.Takde maknanya nak chef sangat la kitorang ni.Masak ikut sesuka hati dengan bahan yang terhad ada hati nak taraf chef gitu kan.Sabar jela.

Okla.Amanah dah setel tadi lagi.Kemas dah semua rumah jadinya bolehlah nak update blog semula.Si suami duty maknanya ruang untuk diri sendiri terbuka luas seketika.Semua tahu kan kalau dah namanya duduk Sabah, nak dapat ikan ke sotong ke udang ke semudah pandang kiri nampak pandang kanan pon nampak. Dijadikan cerita semalam si Hafizal sayang aku tu semua dia nak beli.hahaha.Sekali dia borong ikan merah RM10, Sotong RM5, Kerapu 3 ekor. Amik.Aku tak tahula siapa nak makan tu.huhuhu.

Malam semalam jadinya kitorang decide nak makan kerapu dengan sotong.


Haaa..jadi dah Kerapu masak merah kitorang.hahaha.Kenapa tak merah sebab lada dia tak rasa mana jadinya tambah kicap. Itu pasalla tak merah tapi nampak hitam. ;) Sotong tu kitorang gorengje. Meletop-letop gorengnya.hahaha.So sweet kitorang berperang dalam dapur bersama katanya.ok mengarut je. :p Waktu macamni la dapat lakukan aktiviti bersama.Nanti dah sibuk kerja, tak dapat dah nak buat sama-sama.  :)

Kawan-kawan semua pernah berperang bersama tak kat dapur dengan suami?hihihi.Comel je rasa....huhu.Apa pon semoga apa yang kita lakukan bersama dengan keluarga akan menjadi kenangan abadi hingga akhir hayat.Amin.



10 pesanan buat ayut :

Sya Mimie said... Reply To This Comment

bestnya dapat berperang kat dpur ngan suami.. sweet je.. :)
kita xdpt lg.. pjj kan.. bila suami balik umh my mum pun kta xdpt masak. tang2 tu la segala mbuk nak datang.. sedih..

azizah :) said... Reply To This Comment

alaaa comelnya korang ni.. enjoy moment2 berdua ni tau! t dah jauh2 susah.. :)
moga kasihsayang berpanjangan buat kamu berdua..

Ked Lee said... Reply To This Comment

kite tak pernah berperang kat dapur ngan suami sebab takde suami lagi. huhuhu.

heavennyeee kalau dok sabah sebab banyak seafood. nak pindah sabah gak laa gini. hahahhaa

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

baru lah best

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

simple but mesti sedap ni kan !

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

pergghhh..terbaiklah ayut!

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

wahhh so sweeet ^_^

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

sedapnye

ros_reeza said... Reply To This Comment

masak berdua memang best kan Ayut.. memang sweet. hahhaha

UmmuAidan-Arissa said... Reply To This Comment

sweetnyer kan bersama2 kat dapur..moga ayut dapat banyak peluang gitu lg dimasa depan inshaallah..akak kalau berdua kat dapur biasalah bersenda senda..huhuhhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...