-Kawan Aku-

Cerita dr Sabah: Day 1,Aku di Tawau!

Assalamualaikum. ..

Tenggelam aku di bulan 3 ni kat blog.Kesibukan sendiri.Alhamdulillah aku dah selamat sampai kat Sabah.Meneroka negeri orang :)


Aku sampai semalam dalam pukul 1.30pm.Mendarat dengan selamat di Lapangan Terbang Tawau.Alhamdulillah.Lega sampai dengan selamat.Mission accomplished untuk berjumpa dengan suami!yeay!

Bermalam sehari di Tawau.Jalan-jalan kejap area Tawau.Kebetulan semalam betul-betul dekat dengan hotel berlaku kebakaran.Kedai baja di Tawau terbakar.Area jalan Stephen Tan tu sesak.Asap tebal.Keadaan agak kelam-kabut.Kitorang disebabkan lapar dengan selambanya makan je sambil perhati kekecohan yang berlaku.Tengok bomba sibuk dengan kerja mereka.huhuhu.


Malamnya kitorang pon apa lagi layan pulak movie di Eastern Plaza.Tak banyak mall yang ada di Tawau.Pergi jela janji dapat luang masa bersama.Lama kot tak dating berdua tengok wayang.huhu.Last tengok movie cerita Hobbit yang 1st.Lama la tu kan?Cerita apa? Malam nanti aku ceritakan. :) Keluar daripada movie pukul9.30. Bandar Tawau pon mula dah senyap.Memang diorang cepat kot tutup kedai.

Itu jela 1st day aku di Tawau,Sabah.Cerita dari Sabah untuk korang.Ceeewaaah.hahaha.Masa nila nak cerita macam-macam dengan suami.huhuhu.Okla.Salam hujung minggu semua.Sebelum tu semoga segala urusan berkaitan kehilangan pesawat MAS MH370 dipermudahkan.amin...Moga ada keajaiban yang berlaku.Insya Allah.

12 pesanan buat ayut :

Cik Puan said... Reply To This Comment

happy honeymoon ayut....
orang sabah memang awal tido ayut.tu lah kedai awal tutup..hahahha...
ayut g semporna ke??
jgn lupa gambo banyak2 tau..

Puan Awin said... Reply To This Comment

husband org tawau @ kerja kat tawau? tawau, area mana?

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

Akhirnya ketemu suami tercinta..

azizah :) said... Reply To This Comment

welcome to sabah ayut!
semporna xbanyak tempat menarik..meh la g KK..hee

Sya Mimie said... Reply To This Comment

selamat berhoneymoon di negeri orang.. :)

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

alhamdulillah selamat sampai.
sama samalh kita doakan smga dipermudahkan.aamiin

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

ooo..g melawat suami tersayang rupanya. hehehe

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

Hohoho...akhirnya smp jugak di sabah ye...

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

nampak berisi je dua2 ne..hehehe
tawau tu, eca lgsg xpaam jalan dia.serius!!!!..bandar (pekan/kedai) jauh antara satu sama lain...eca duk hotel yg dkt pawagam tu...lupa lak nama dia.

ayut said... Reply To This Comment

@Eca Dwinky Ashahaha..eca..dia automatik brisi... :D

ayut said... Reply To This Comment

@Puan Awinsuami keje kat semporna kak...kena hantar base sana :)

UmmuAidan-Arissa said... Reply To This Comment

alhamdulillah sampai jugak ketemu suami tersayang kan yut..best yer kat tawau tuh..? akak teringin jugak nak pie sabah..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...