-Kawan Aku-

(Review) 300 Rise of an Empire

Assalamualaikum. ..

Janji malam tadi nak post entry ni tapi kepenatan sudah.Tak berdaya dah nak buka blog balik.Ampun ye kawan-kawan.Orang semangat jalan memang tak ingat apa dah kalau penat.heee :)

Okla.Filem aku tengok hari sabtu lepas adalah Filem 300:Rise of an Empire. Filem ni tak tahu la bila keluarnya tapi aku dengan si suami berkenan nak tengok lepas terpandang trailer depan wayang tu.haha.Nampakkan kitorang main aci redah je kalau bab menghabiskan masa bersama.hahaha.


Jalan cerita: 

Epic saga chapter that takes the action to a fresh battlefield-on the sea-as Greek general Themistokles attempts to unite all of Greece by leading the charge that will change the course of the wat. This film pits Themistokles against the massive invading Persian forces led by mortal-turned-god Xerxes and Artemesia, vergeful commander of the Persian Navy. 

Pelakon 300:Rise of an Empire: Eva Green - Artemesia, Rodrigo Santoro - Xerxes, Sullivan Stapleton - Themistokles. 


Mungkin ada tak pahamla kan lagi kalau tak pernah tengok.Secara simplenya cerita ni kisah pasal perjuangan Themistokles untuk membentuk negara demokrasi (Greek,Sparta dan Persian),  dan kisah pasal agenda membalas dendam Xerxes dan Artemesia.Cerita banyak lawan-lawan pedang gan darah sana sini la.huhuhu. Cerita menarik.Ada la membuatkan aku ni terfikir Ada jugakla buatkan aku macam ....eerrr.macamni tugas seorang ketua untuk menghadapi pertempuran.hahaha.Tapinya ada jugakla sampai aku tanya..b, kat laut atas kapal boleh ea diri tegak macam tu?hahaha.Means ada tak logiknya la kan.hahaha.

Rate aku: 8.5/10

Sesiapa nak tengok bolehje.Kalau untuk budak-budak tak digalakkanlah sebab kang ada pulak nanti belajar nak main pedang untuk benda bukan-bukan.huhuhu.Ok.Selamat menonton kepada yang terasa nak tengok filem 300:Rise of an Empire!





2 pesanan buat ayut :

azizah :) said... Reply To This Comment

wahh macam best je citer ni.. nak cari cd la..

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

Hahaha...soklan ayut tak menahan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...