-Kawan Aku-

Keje Hujung Minggu Incomplete.

Assalamualaikum...


Selamat Petang,semua!
Hari ni budget diri popular la kan.Sibuk nak cite pasal diri sendiri dari pagi.hahaha.
Hujung minggu lepas aku lepak umah akak-akak aku.Niat sebenar nak amek motor je gan beli-beli barang cikit.Barang apa..eerrr..tu cite lain.hihi.Pastu terasa macam nak menjahit la pulak.Ha...haritu pon ada dapat kain dari en b kan time raya.Aku apa lagi dengan penuh excited aku berazam nak siapkan hujung minggu tu jugak.
Malam jumaat tu aku sampai terus aku kuarkan kain dan potong!


Boleh dah senarai...

Keperluan menjahit:
Kain (main thing kena ada)
Baju Contoh (takde ni tak jadi jawabye sebab tak hebat pon nak pakai ukuran directly!)
Gunting
Tali tape (korang panggil ap ek?)
Jarum peniti
Kapur

Ada tinggal tak?
Dah boleh nampak dengan jelas kan dalam gambar tu.
hahahaha :p
terserlah tak pandai!


akhirnya!
Siap potong baru -_-"
Esoknya pulak aku pergi umah akak aku lagi sorang.
Masalahnya yang akak aku lagi sorang ni mesin jahitnya tak berbukak lagi.Sebab utama tak bukak tak sempat dan anak-anak dia masih kecik.

ni dia dak kecik aiman tu..bermanja ye gan acik..hihi


Tak dapat jahit baju apa lagi merayap men air la kat Putrajaya dengan diorang 1 family!
Free je nak main.
Tapi untuk budak-budak jela.hehehe.

Nak dijadikan citenya maka tergendalalah baju aku tu.
Buat kain pon xsiap2x ari ahad aritu.
Terkecikla.
dah besarkan.
Terbesar pulak.
Arrgghhh!!Sambung next week pulak!
Agak-agak siap ke tak ek nanti weekend ni.
Kita tengok...


20 pesanan buat ayut :

ummuaidan said... Reply To This Comment

nak buat seluar ker yut? ker baju kurung tuh?

cik nana said... Reply To This Comment

nak upah jahit kan baju kite boleh tak ? hee.

syiela said... Reply To This Comment

untung kalau pandai menjahit ni.. akak pun nak beljar la nanti.. tapi tunggu anak2 besar dulu :)

nur anis said... Reply To This Comment

hehe..kompem siap punya..:)

aisya said... Reply To This Comment

xpe.. pastu sambung next2 week lg.. hehe

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

lambat pun asalkan siap pun dh ckup ayut..untung pandai jahit baju nie. akak xpandai lansung

Cik Saila said... Reply To This Comment

alahai,rajinnya menjahit..huhu..akak bz kat ofis la ayut..nnt dh free akak update eh :))

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

hihii xdpt siapkan baju tp dpt g putrajaya :-)

adnil linda said... Reply To This Comment

hehehe...cnfrm siap...linda potong je..mak yg jhit...

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Takpe, buat perlahan-lahan. Lama-lama nanti boleh lah terima tempahan pulak kan? hehe

ros_reeza said... Reply To This Comment

boleh siap punye.. hihihi..
chaiyok..chaiyok.. Ayut boleh :)

azizah :) said... Reply To This Comment

hahaha banyak sgt halangan cmner nak jahit cik ayut oi..hehehe

haz said... Reply To This Comment

wahh.. bgsnye pandai menjahit.. haz mmg x reti bab2 jahit ni. hihi. btw ayut duk putrajaya ke? swimming pool tu kt p16 eh? haz ske pg kt p9nye. outdoor n laki permpn asing. hihi

caliph shuriken said... Reply To This Comment

rasa2 x siap jgak weekend ni, hukk...

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

gd luck yek! hehehe

ayut said... Reply To This Comment

@ummuaidan bt bju kurung tu kak.. :)

ayut said... Reply To This Comment

@haz x..ayut berjalan sna je aritu..kakak duk nilai.xsure p berape tp tmpt ni depan food court tu ha.. :)

shidaR said... Reply To This Comment

dear pndai jahit eh...syoknyerr :)

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

cantik kain tu dear

Miss Zahirah said... Reply To This Comment

untung la pndai menjahit.. xyah ssah2 nk cri tailor dri luar... huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...