-Kawan Aku-

Kisah Annur Dan Meow...

Assalamualaikum...

Hari ni baca paper Kosmo! Online. Tengah baca pasal kesedihan ibu bapa dengan dugaan anak mereka (cian mereka..ati mak ayah mane tak terasa pilu kot),aku terpandangla tajuk rencana kat bawah tu.
Sangat menarik perhatian dan aku membaca penuh minat ni.hihihi.
Terus teringat entry Cik En yang kat SINI.Ooooo..ni la orang yang menjadi sumber inspirasi tu.Berkenalan sudah.hahahaha.

Patutla ada kisah pasal kuih bahulu.
Pasal aktiviti kat dapur.
Nice.Penceritaan yang pendek-pendek je tapi menarik perhatian ok!

Namun yang pasti Bahasa Tulisan Jawi tu.
Ha...last aku baca jawi time abah ada lagi sebab abah selalu beli paper jawi tu.Tu pon awal tahun lepas kot.
Yela..anak dia sorang ni balik umah setaun 5-6 kali je kot.Lepas abis blaja terus keje kat PJ ni.
Apa pon sayang abah.Sebab tu tepon itu penting.Wah gitu!

Dah ni nak cite pasal Tulisan Jawi.
Dulu time sekolah Agama memang awesome la kan membaca.Sekarang dah lame tak memandang lagikan membaca memang berkerut gak nak pahamkan apa yang ditulis tu.
Tapi menarik kan.Satu kesenian.Selmat tulis jawi pon reti lagi.Yeay!

Jom baca jawi sesame!



Ni semua pinjam dari blog annur.Ha..Annur gan Meow dah ada blog!
Selebihnya boleh pergi

Link kat FB boleh carik kat blog Cik En ea.
Sebab desktop ni tak leh bukak Fb.
:)


19 pesanan buat ayut :

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

hehehe comel, kek cawan keju..
menarik!

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

best lah komik ni..dlm bahasa jawi pulak..nasiblah dulu ada belajar..hehe,,cubit2 nuffnang

nur anis said... Reply To This Comment

best kan kartun kartun dia ni...:)

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

besh ;ak bc kartun jawi ni..hihi.

ros_reeza said... Reply To This Comment

Ros pun suka jugak baca jawi ni.. teringat pulak kenangan masa kat sekolah dulu :)

hazwan hairy said... Reply To This Comment

nk kna bljr jawi byk lg ni...hehehe... :P

izzah said... Reply To This Comment

bagus la dia kenalkan komik jawi ni...at least bdk2 sekrang leh balajar jawi melalui kartun....

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

kdg2 suka bca komik tulisan jawi ne...best..nasib baik dri kecil bljr kan?..even xmasuk sklh agam..setakat ngaji2 kt KAFA je.

Dezee said... Reply To This Comment

Heihei..boleh tarik minat budak kecil untuk belajar jawi.:)

miz ruha said... Reply To This Comment

hehehe... comel~~
dah lama tak menulis jawi~~

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

nice one! lama x baca jawi ni

dhiashahida said... Reply To This Comment

baca jawi merangkak2 kena sergah laju trus..hihihi..
btw salam kenal..bawu follow awak/

PinkUmmi said... Reply To This Comment

bagus blog nih.....nak terjah sat...

ummuaidan said... Reply To This Comment

wah..ayut cekolah agamer dulu yer..bagus..bagus....patutlah leh baca jawi...akak leh baca jgk tp mcm siput laa.

syiela said... Reply To This Comment

best la.. dalam jawi pulak tu.. lama tak baca jawi ni... suka! dapat tingkatkan lagi mutu bacaan jawi :)

Myra Jay said... Reply To This Comment

Macam sedap je kek keju tu..

Ksian Miau :)

azizah :) said... Reply To This Comment

seronoknya..dah lama tak baca jawi tau...terhibur rasa..

fieda said... Reply To This Comment

best komik ni..

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

hahhaha... xpasal2 meow pun kene.. teringin jugak la meow tu.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...