-Kawan Aku-

Ah...Rindunya!

Assalamualaikum...

Tajuk pon dah mengambarkan diri ini dalam kerinduan.Wah gitu!
Maaf kalian,belum berkesempatan nak ke tempat-tempat yang biasa dikunjungi.
Jap lagi datang tau.
 :)

Cerita pasal kejadian yang berlaku...
Tarikh bermula: 06 September 2012
Perasaan: Apehal pulak blog ni?
Langkah diambil: Duduk diam,post kat FB.hihihi
Insan membantu & bersedih (hahaha): Yui,Shida,Eca,Jijah,Masu(sebab memang tak ramai kawan blogger kat FB ;p)  <-- Mekaseh semua!

Serius memang tak tahu nak buat apa dah.Aritu memang jadi malas terus.Just jejalan pegi blog orang tengok-tengok dan melepas rindu cikit-cikit.hahaha.

Eca advice to contact dengan diorang (group hacker).Aku pon pergilah terjah tempat diorang.Sekali kena join pulak.Nervous kat situ.Apa-apa ke tak ni nanti.Takut benda lain pulak kang kena (sangat nerd rasa time tu..adehh). Shida pulak taye khabar, "Cane ayut?".Dengan terus terangnya tanyala kat Shida, "kena join ea group diorang?nak cakap apa dengan diorang?" <-- klakar kan ayat ye. Shida bagi advice..bla..bla..dan bla...

Aku pon dengan baik hati g join group diorang dan post cakap siapa yang buat dan bagitahu aku la owner blog.Tapi bak kata Shida,buat ayat2x manis sikit.hahahaha..Ok.Sementara tunggu orang yang membuat blog aku ni reply,knal2la dengan owner2x group tu.Standardla borak-borak jap,main-main jap,balas-balas komen jap.hihihi.At the same time,PM dengan hacker yang buat blog aku ni.Dia ok je.Cakap-cakap eh silap! Type-type jap then dia betulkan balik.Akhirnya dapat balik!Mekaseh ye kerana memulangkan :)

Tanya kenapa blog ni jadi mangsa.
Dia cakap: 'Email gan password awak kena phishing, tu blog awak kena deface'.

Amek ayat orang teknologi.huhuhu.Nak tau makna semua refer to Google. :)
Yang pasti amekla langkah berjaga-jaga dan sentiasa berhati-hati.


25 pesanan buat ayut :

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

apa maksudnya 2...

miz ruha said... Reply To This Comment

betul betul...
kena selalu update password..
langkah berjaga-jaga...

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

wah..gitu lak ea..ok2..

nur anis said... Reply To This Comment

erk..tak paham ayat dia..huhu...apa pun, tahniah ayut, sebab dah dapat balik blog ayut ni..:)

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

jd betulla blog ayut kena hacked, ingat dh xboleh nak baca ag dh entry2 dr ayut..nasib baik dh pulih balik..

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Velentine mksd ye mcm ad dpt suh log in blik gitu.mcm kononnya kita slh msuk email gan password.tp sbnr ye x..lbh kurangla..then,bila dy dpt detect,dy rosakkan kite pnye blog...ha..lbh krg...wlupun tak tepat.huhu

ayut said... Reply To This Comment

@miz ruha you are correct! :)

ayut said... Reply To This Comment

@nuyui a.k.a miss YUI hahaha..gitu la cite ye... :D

ayut said... Reply To This Comment

@nur anis hihihi..ayat teknikal kan.pyah nk pham...akhirnya.alhamdulillah..

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Lurve akhirnya...dpt blik kak..alhamdulillah. :)

syafiqakarim said... Reply To This Comment

tak rindu sy ke? :(
ah.hati-hati ya

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

tu dia... akak xphm apa mksud phishing n deface... adehh... :-)

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

skang ni mcm2lah

Dezee said... Reply To This Comment

Igt fishing memancing tuu..heihei..XD

Yana Aina said... Reply To This Comment

ptt lah sunyi sepi blog yana tnpa kehadiran ayut .. ^^ wlcm back dear. pasni buat password super power ^^

azizah :) said... Reply To This Comment

Alhamdulilah2... jaga pasword pasni yer yang...

jijah pon berhati2 gak..takut wooo~

caliph shuriken said... Reply To This Comment

yup, deal dgn diorg leklok based on link diorg bg awal2 tu ^^

fieda said... Reply To This Comment

akhirnya ayut dapat balik..mesti lega kan..

Cik Saila said... Reply To This Comment

maknanya kena selalu tukar password login ke? nsb baik dpt bukak blk blog ni kan ayut..kalau akak jd ayut mesti dh nangis2 dh..hahaa

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

dia mcm kita balik2 salah type password mcm tu eh ayut?.terus kena detect?hehehe...kena ingt password,bgi kuat....

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

dia mcm kita balik2 salah type password mcm tu eh ayut?.terus kena detect?hehehe...kena ingt password,bgi kuat....

ayut said... Reply To This Comment

@Dezee mula bace pon ingt gitu jgk...hihihi

ayut said... Reply To This Comment

@IntaNBerliaN phishing tu mcm fishing..men tarik2 pancing..hihi..mcm Eca ckp kat bwah tu kak ina...deface tu dy rosakkan jd tak leh tgk blog,tp kuar lgu najwa latiff.hihi

ayut said... Reply To This Comment

@Eca Dwinky Asha btul2..mcm tu la..then dy detect :)

shidaR said... Reply To This Comment

seronok kan dapat balik..kalo blh mana2 laman sosial korang beza2 kan email n paswd..mmg tuk kmudahn kalo kite letak sma smua tp itu lah klemhan sbnarnye..mcm shida sndri blog lain email FB lain email..kalo bt contest or GA email lain..nk xnk kne buat hehee ^_^ demi kslamatan blog yg dsygi heheee :D

suka dgr lagu najwa latif..masa tu hehe mmg selalu lah buka blog ayut time tu heeeee :d

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...