-Kawan Aku-

Jejalan: Menara Kuala Lumpur

Assalamualaikum...

Ni cerita tok kaduk punye.hahaha.ok.Sebenarnya aku pergi Menara Kuala Lumpur ni sama tarikh dengan pergi Bukit Cerakah.Ha...gian tak gian jalan hari tu.Dan sebenarnya....aku pergi sini untuk bertemu dengan Mohamad Hafizal a.k.a en b aku tu ha.Dia ada kerja kat situ.Alang-alang dah kat kl,aku pon amek la kesempatan untuk bertemu.Wah gitu.hahaha.

Serius aku 1st time pergi dan aku berjalan naik ke atas.perghh..sakit tak sakit kaki berjalan sepanjang hari.Selamat sayang.eh?!Plak dah.ok2.Ni kepada sesiapa naik pengangkutan awam untuk ke Menara KL ni.Laluan korang:

- Naik tren LRT Kelana Jaya.Tapi naik menghala ke Gombak.Pastu korang pegi beli tiket untuk turun kat Dang Wangi.Kat situ pon ada monorel.Bagi yang naik monorel leh turun kat Bukit Nenas.Harga lebih kurang dalam RM3++.Aku pakai T&G.Tak perasan harganya :)

- Turun kat stesen tu pastu korang kena jalan.Korang akan berjalan dekat 1km gak la. *penat dan sakit kaki* Another options,naiklah teksi.



Puas dh jalan 1km tu.Baru boleh nampak benda ni.Then,kat depan signboard ni ada banyak teksi.Bolehlah nak naik ke atas tu naik teksi sebab nak ke atas/kaki menara tu mendaki bukit dalam dekat2 1km lagi.Ha...jauh kan aku jalan -_-"

Akhirnya sampai kat atas!Alhamdulillah.Yeay!Merasa aku naik benda ni.




ada nampak Time Square tak?Carik cepat..haha

Time sampai ni dah pkul 6petang.Buat keputusan nak naik atas pon last minute sebab aku naik ni guna tiket yang en b bagi.Naik kira percuma la lebih kurang.So tak leh nak bagitau korang berapa harga tiket masuk ye.Maaf ye. :) Dalam Menara ni,tingkat pertama Tingkat Pemandangan.Tempat nila yang ada teropong semua tu.Pastu dalam ye ada 12 site yang boleh kita tengok.Menarik.Aku jakun seketika guna teropong itu.hahahaha.Tingkat 2,Tempat Makan.Tingkat 3,Tempat Majlis Privacy.Ha..en b kena keje kat tingkat 3 tu la.So,aku jalan sorang2 je sebenarnya.Tak kisahla.Janji dapat tengok Free. ^^ Time turun pulak,ada macam agen teksi kat situ.

Oleh kerana en b support dan cakap jangan jalan lagi,aku pon naiklah teksi itu sampai ke stesen LRT.Ok.Yang ni aku tau harganya. RM6.00.Menara KL sampai Dang Wangi Stesen.


Mekaseh b!
Sayang banyak-banyak sama kamu.
(siap pakai baju melayu.hihihi)
Pertama dan Terakhir la naik benda ni :)


17 pesanan buat ayut :

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

Berjalan-jalan sampai sakit kaki ini ....hehehehe

jaakechik said... Reply To This Comment

jaa belom penah kesini. insyaALLAH coming soon nak bwk fikri!

chot ok..! said... Reply To This Comment

kita tak lupa,kita dtg lgi sini:)..
wah,sya tk pernh smpai lgi tmpt tu..hee..nanti ayut bawa sya g situ blh?? dtg lgi sini :)

azizah :) said... Reply To This Comment

aik... dia buat ape kat menara KL eh..ada event buka puasa ke..hehe bzbody jijah ni tau! ehem2 bestnya dah duk dekat dengan encik b.. jeles nih..jeles.. hahaha :p



jijah tak pernah naik lagi menara KL ni..jauh bebenor lagipon xreti nak guna transport mane.. takat KLCC tu tahu la..senang je ke sana..

ummuaidan said... Reply To This Comment

yut..akak sampai paling awal umah awak ari nih..akak pagi nak bagi awak traffic 30 ok?nati awak bgtau cukup ke tak..rite?

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

xpernh p..lg cian..hihi..stkat tgk dari jauh aje..

Cik Saila said... Reply To This Comment

times square mudah dilihat sbb warna dia lain sikit..hehe..akak yg org kl ni pun x naik lagi..sedihnya. huhuhu.. lps bc entry ni terus excited nak ajak en gaban g..hehehe!

ayut said... Reply To This Comment

@Hanif Idrus mmg lenguh la blik tu :)

ayut said... Reply To This Comment

@jaakechik bwk ea kak..best..leh tgk bagunan.hahaha :)

ayut said... Reply To This Comment

@chot ok..! blh saja.tp ayut mampu tunjuk gna public transport jela..nek kete kompem sesat.hihihi :)

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) time ni blmpuasa lg jijah..ad urusan dia kena jaga time ni.tu siap pkai bju malayu sbb ada VIP kan.huhuhu.tp kejap je dy dtg.then blik lumut blik...

KLCC snang.ayut slalu je smpi situ.Menara ni la yg 1st time ye :)

ayut said... Reply To This Comment

@ummuaidan hahaha..akak ni best la..adehhh..pagi sungguh dtg ye.mekaseh kak.nnt ayut pegi tgk akak tanam apa pulak ea arini :)

ayut said... Reply To This Comment

@nuyui a.k.a miss YUI adehh..ayut pon ni la 1st time.try g skali ea nnt yui..merasa :)

ayut said... Reply To This Comment

@Cik Saila hihihi..nnt mesti en Gaban ckp,"watpe g sana?naik tinggi2" haha.agk jela:p nmpk ke kak TS?kan..rasa dy jela wane len 1..hahaha

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

alahai wpun dh kerap kali balik KL, tp xpernah pun pegi sini.. btw sweet je ayut dgn b tue hehehehehe

Arham Md Ali said... Reply To This Comment

Wah kalau dapat naik Menara KL mesti best amek gambo, tapi malangnye duduk dekat JB.

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

akak xpnh naik lg... mesti gayat kalu akak naik.. tinggi sangat :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...