-Kawan Aku-

Apa ada dengan persahabatan?(9) !!Husnuzon!!

Assalamualaikum...


Peringatan: Ni bukan entry antara dua jiwa yang sedang berkasih tau
Bukan jugak entry uda dan dara
Ni entry mengenai pertemuan dan perpisahan...
Tapi ikutlah nak tafsirkan macamane ayat2 dalam ni.hahaha




Setiap hari
Kita pasti akan membuat pertemuan bukan?
Tidak kiralah pertemuan itu dengan siapa
Ada pertemuan yang bermotif
Ada jugak pertemuan yang tidak bermotif.
maksud tidak bermotif ini adalah abstract.Ikutlah nk tafsirkan macamane ea :)

Kadang-kadang pertemuan yang lama ataupun perkenalan yang lama
Dalam sekelip mata boleh berubah
Menjadi pertemuan atau perkenalan yang sangat baru
Sehingga merasakan aku tidak mengenali engkau.

Kadang-kadang pertemuan yang baru ataupun perkenalan singkat
Dalam sekelip mata berubah
Menjadi pertemuan yang seolah bertahun sudah
Sehinggakan engkau dapat merasa sesuatu tidak kena akan diriku.



Bila terasa seolah aku tidak mengenali engkau
Di saat aku mahu memarahi engkau
Di saat aku betul-betul kecewa dengan diri engkau
Akhirnya aku hanya mampu menangis
Aku memikirkan.....
Pasti ada hikmahnya mengapa aku dipertemukan dengan engkau.

Kata orang
Rambut sama hitam
Hati lain-lain

Berhuznuzon
Kini aku hanya mampu berdoa
Jika benar ada hikmahnya pertemuan panjang kita
Dan akhirnya begini pengakhirannya
Aku redha
Aku bukan teman yang engkau cari akhirnya.






[source picture: google]

Pernah terjadi tak kat korang?

9 pesanan buat ayut :

Edy Fee said... Reply To This Comment

salam ramdhan .ikhlas dr rakan blogger

Eza Boom Boom :) said... Reply To This Comment

bersangka baik kan better lagi :) Hee..

Prettywrite said... Reply To This Comment

takdir mengatasi takdir..nice!:)

shida'R said... Reply To This Comment

bertemu dan berpisah adat manusia biasa,
hilang dimata tp dihati tidak lupa...

ha..ingt x lagu ni?? heheee ;)

ღ cik faye ღ said... Reply To This Comment

ya...saya pun pernah experience...kawan perempuan (housemate) close gila2, tapi ada perselisihan faham dan ada sesuatu yg dia buat susah nak terima...akhirnya semua pindah rumah, buat hal masing2. sedih mmg sedih tapi lbh baik begitu. susah nak kawan semula kalau tak ada kepercayaan lagi.

Cik Saila said... Reply To This Comment

ada jgk..mcm pengalaman akak,kalau dh xboleh nk teruskan terpaksa la terima wpun tpaksa..tp kalau bab bercinta,xpernah lagi..

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

kata2 ni mmg bw mksud mndlm.. =)

azizah :) said... Reply To This Comment

ada pertemuan ada perpisahan.. biasalah rambut sama hitam tapi hati kita sendiri tak tahu kan..

itu lumrah kehidupan..

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

pertemuan mmg best tp perpiasahan tu yg rs xsggup nak time kdg2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...