-Kawan Aku-

Hair Braid!

Assalamualaikum...

Siapa rambut panjang si pembaca-pembaca blog aku ni yerk??Ala...kalau yang lelaki tak termasuk la.hihihi  ^^ Siapa yang rambut ye dah ala-ala Repunzell tu kan mesti suka buat-buat rmabut kan?Aku sekarang tengah gian tengok orang-orang kat you tube ni buat Braid.Argghhhh!!Geram ok tengok diorang buat cantik-cantik tu.

Braid tu amenda??Ok2x.Ni nak bagitahu la ni.Braid tu tocang je sebenarnya.Tapi orang putih ni kalau diorang nak buat yang pelik-pelik memang tak sah.Jadinya daripada tocang rambut yang tegak gitu jer diorang boleh buat macam-macam.Seni tu.Geram aku.hihihi :p Banyak lagi sebenarnya braid yang unik-unik kat you tube ni.Bolehla nak belajar tengok kat you tube je :)


Ni cantikkk!! hahaha.
Kalau aku buat gini mahu lenguh tangan ni ha.Dia boleh buat tak sampai 10 minit.Aku kalau buat mahu cecah setengah jam.hihihi :p




Fishtail Braid ni kegemaran aku sekarang.Senang je nak buat.Kalau nak suruh aku buat French Braid tu memang tak lepas-lepas lagi nak bagi cantik kat atas kepala ni.Kena banyakkan latihan lagi nampak gayanya ni.hihihi.Aku pon tak tahu dah kenapa tetiba nak buat eksperimen main-main ikat tocang ni kan.Tapi best.Senikanlah jari-jemari anda sekalian.Ianya menyeronokkan. ^^

Ni aku jumpa video paling senang nak ikut sebab dia buat satu-satu masa buat braid.Bolehlah nanti nak praktikkan.Kalau untuk ayah-ayah pon apa salahnya sesekali bermanja gan anak perempuan tolong buat tocang.Ta gitu??hahhaha :p


Selamat membuat tocang kepada semua :p




23 pesanan buat ayut :

Hazmin Hamudin said... Reply To This Comment

Kalau buat just tayang dalam rumah jela. Takkan pakai tudung nak buat macam ni? Pelik je pulak nanti. Hehe

adrianna syaz said... Reply To This Comment

Ayut..ni style rambut bob marley tu ke?hehe

azizah :) said... Reply To This Comment

si sapik suka suruh jijah buat rambut gini..huu

Deqla Manjew said... Reply To This Comment

cantiklah..tp kalo buat pun utk apa? sbb bertudung kan..hihi.. so.. buat utk hubby je la..dia rambut pjg, tebal pulak tu..hahahahhaa... ;p

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

pertama kali tgk ni..cantiklah.. :)

Hafiz Hafizol said... Reply To This Comment

Rambut saya ala-ala Kpop gitu kak.. pastu saya sikat belah tepi..


kacak tak??


Hahahaha

aisya said... Reply To This Comment

baru gunting rambut layer v.. tak cantik buat mcm ni.. huhuhu.. kalau suruh nenek buatkan ni mesti dia on je.. hehe

hana hadi said... Reply To This Comment

Hana respect kat orang yang berdendan rambut kat diri sendiri.. cmna ek diorang buat fesyen2 sanggul rambut. dah la xnampak rambit sendiri.. pandai plak baget2 rambut yang mana nak kena ikat nak kena dendan..huhu payah tu

trah zain said... Reply To This Comment

sy reti,,hehe
dulu sku buat dkt m.cik yg keje kt rumah,,hehe (^___^)

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Teringin nak cuba tapi takut rambut rosak. Baru buat rambut nie. Hahaha.

Sya Mimie said... Reply To This Comment

kretifnya dorang.. geram tgk..nak2 rmbut dorang lebat..syok le dok pintal2..

UMP Auto Inspector said... Reply To This Comment

suka betul yang classic french braid tu, tp nak carik masa buat tu yang malas, hahaha. btw,kami student Universiti Malaysia Pahang, buat satu campaign awareness so that Malaysian will inspect their car regularly, mohon follow dan bantu kami sebarkan maklumat mengenai kempen ini :Dhttp://umpautoinspector.blogspot.com/

Sukma Haron said... Reply To This Comment

rambut pendek ler susah nak buat.....

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

tak reti nak simpul-simpul rambut nie

aTieYusof Family said... Reply To This Comment

Cantiknya!..mmg best klu dapat tocang rambut mcm ni..akak rambut pendek lah...:)

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

cntiknya..

kang yui buat hbs terbelit2 lak..muahahah

izzah said... Reply To This Comment

Cantik2...leh tiru wat kt ank nnti bila rmbut dia dh pjg...akak pn jd geram tgk vid ni...siap request kt hubby xnk potong rmbut masa pntang nnti...hehe...

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

Ala ayut xkuar la pic..akak gne hp je nih

ayut said... Reply To This Comment

@Hafiz Hafizol k-pop sgt la pijol ni....adehhh

ayut said... Reply To This Comment

@hana hadiklu hana slalu praktis blh je bt...dia akan automatik leh tahu :))

ayut said... Reply To This Comment

@izzah masa pantang nnt izzah mesti rimas klu rmbt pjg,,,hahaha..blh tahan ke nnt izzah?? :D

ayut said... Reply To This Comment

@nuyui a.k.a miss YUI hahaha..jgn belit leher dah la yui :D

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) jijah try la bt..nnt lama2x dh biasa sng je bt yer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...