-Kawan Aku-

Wajah Terbaru Si Panjang

Assalamualaikum...

Apa khabar semua kawan-kawan..?Wah...dekat sebulan blog terbiar.Terasa macam tidak terkata pulak bila lama tak update.Macam sibuk sangat je kan gaya ye ^^ Ada yang rindu ke?hihihi.Samalah kita.Berindu-rinduan dikala tiada. :p Macam biasala kalau hari-hari bekerja tak sempat nak menyediakan ruang untuk menghadap blog.malam pulak internet kat umah sewa tu aku tak beli lagi.Bila hujung minggu ada program memang terbiarlah jawab yer laptop yang ada.Kalau laptop dah terbiar maknanya dengan blog-blog sekali terbiar.huhuhu.terima kasih pada sesiapa yang sudi lagi datang blog aku ni.Nangis jap.Terharu! ;)

Last haritu macam aku ada cerita yang Si panjang tu sakit kan?Lepas tu aku pon ada cerita aku sakit kan?Okla.Alhamdulillah.aku sihat.Insya Allah akan terus sihat.Tapinya....Si Panjang masih belum sihat.Makin teruk aku rasa penyakit dia tu.Aku rasa macam tak boleh baik.Aku dah bagi ubat.Tapi mungkin jugak penjagaan aku tak cukup telita Si Panjang ni tak jugak baik.mmmmm..Ada kemungkinan.Aku kesian kat dia.Ada aku sampai rasa,kalau nak mati pon takpe la,nanti aku boleh tanamkan.


Yela..kan dia sakit.aku takut la berjangkit kat diri sendiri pastu jangkit kucing lain pulak.Daripada jadi macam tu,baikla dia mati.Kesian tau kalau Si Panjang ni tak baik-baik pastu lemah longlai je keadaannya.mmm.kalau panjang umur sihat la kau yer Panjang.Kalau mati tu lebih baik untuk kau takpe la.


Kalau perasan banyak bonjol-bonjol kat telinga gan ada sikit kat kaki dia.Mungkin tu penyakit kucing yang aku inform sebelum ni virusnya dah merebak.Cian dia.Sebelum ni dah bersih dah aku mandikan.baik daripada kurap,penyakit lain pulak datang.Tabah la ye Panjang.

Penyakit kucing ni memang kadang-kadang tak tahu nak buat cane.Ada penyakit kucing kalau letak minyak gamat je dah boleh baik.ada penyakit kucing kalau diubati macamana pon tak jugak baiknya.Benarlah.Hanya Allah yang lebih mengetahui atas setiap sesuatu.Semoga kucing-kucing di luar sana tidak dapatlah penyakit ni sebab memang susah nak baik.Tuan punya kucing pon mesti akan pening nak buat macamana.huhuhu. ^^ Sabar jela.













14 pesanan buat ayut :

ezrie edris said... Reply To This Comment

salam...jempot join contest ni http://izzriidris.blogspot.com/2013/09/segmen-bloglist-izzri-idris_21.html

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

ayut tak cuba ubat manusia ke?
mcm opah sedara nur, kalau kucing dia tak sihat..dia bagi panadol...

alhamdulillah..rasi dgn kucing tu...
kucing lain, tak pasti lak nur..mcm kucing nur, nur bagi vit c shaklee..sebelah..heheh

aisya said... Reply To This Comment

Panjang ni dah berapa tahun?

Hafiz Hafizol said... Reply To This Comment

Nanti nak cerita pasal kucing saya ah plak. hehehe

Lelaki said... Reply To This Comment

kita masak kari je x boleh?

Tetamu Istimewa said... Reply To This Comment

Boleh bawa pergi jumpa doktor haiwan.

ayut said... Reply To This Comment

@Hafiz Hafizol hahaha....saje la tu kan ;p

Hafiz Hafizol said... Reply To This Comment

Tengah taip entry kucing nie. panjang benar entri nye..


nanti bila nk post, jgn lupa baca sampai habis. hahaha

kopi pasta said... Reply To This Comment

err, aku syak kucing tu diberi nama 'panjang' sebab telinga dia panjang kan? *curious*

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

Lahai siannya si panjang skit ye

azizah :) said... Reply To This Comment

sayang betul ayut dengan kucing kan..hee

cik azLyzah⊙.☉ said... Reply To This Comment

si panjang name nye ek...
biase lah tu kucing mcm2 je pnyakit..

ayut said... Reply To This Comment

@Hafiz Hafizolhahaha...bek..tak lupa baca punye :p

ayut said... Reply To This Comment

@kopi pasta xla...sbb bdn gan ekor dia yg pjg...tlinga....errr..tak tpandaNG plak..panjang ea??hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...