-Kawan Aku-

Pos Parcel ke Sabah!

Assalamualaikum...


Photo: im ready to go to Semporna...pos la saya cpat..hehe :p

Haaa....tu dia bungkusan ke Semporna!


Ni tracking minggu lepas.Dah sampai tempat proses di Tawau dah. ^^ Dari Tawau baru bungkusan tu akan diagihkan ke Semporna.Lepas je tahu dah sampai tempat proses terus la bagitahu kat En B kita tu untuk periksa parcel dia.Tapi faham-faham jela kan kalau namanya dah duduk kat Semporna tu nak keluar ke bandar ye jauh.Bila bungkusan kena amik kat tempat proses tu sendiri.En B cakap memang sampai dah pon ^^ yeay!!

Aku pos bungkusan ni guna pos laju daripada Pos Malaysia.Total kena pembayaran RM 40++.Penghantaran bungkusan ke Sabah/Sarawak sekarang dah ada tambahan yuran RM1.50/kg tau ^^ Lepas tu Pos Malaysia jugak dah ada sediakan kotak tersendiri untuk buat penghantaran.Maknanya kalau guna kotak tu kira esklusif la sikit tempat letak nya ^^ Harga tak pasti berapa.Kalau korang nak pos barang bungkusan boleh je periksa harga yang kemungkinan kena bayar kat laman web rasmi mereka.Maklumat lanjut boleh terus ke laman web PosMalaysia.

Moga-moga selamat la semua kuih raya dalam tu!
Kantoi sudah bagi kuih raya :p



25 pesanan buat ayut :

Sya Mimie said... Reply To This Comment

waaa..hntar kuih raya buat bkal suami ye..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

kuih raya special bakal isteri..

Deqla Manjew said... Reply To This Comment

owh.. bg kuih raya buat yg tersyg yee...hihihi..

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Hahaha.. Untuk saya tak ada ke?

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

en B kat sabah ke Ayut//

hazwan hairy said... Reply To This Comment

semoga slmt smpai..hehe

hafiz hafizol said... Reply To This Comment

untuk kita x de ke kak ? haha =p

aisya said... Reply To This Comment

insyaAllah selamat sampai
hehe

blogofelih said... Reply To This Comment

Harga tu br naik ke ape? tambah mahal lah tu?..adakah impak drpd kenaikan harga minyak? lol :P

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

tq share infor yer

ummuaidan said... Reply To This Comment

nie pos sblm raya ke lps raya yut..sian en.b kankena tunggu kuih raya lama ckit

Hazmin Hamudin said... Reply To This Comment

Haha. Kuih raya rupanya. Dah sampai tu boleh la makan sepuasnya.

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

wahhh,..kueh raya yea... :)

azizah :) said... Reply To This Comment

cehh kuih raya rupanya.. macam semporna xdoo.. ngehngehngeh

Sukma Haron said... Reply To This Comment

boleh tahan jugak mahalnya yea...ingat nak pos brg kat anak di Kem Sandakan....

Rose Azadir said... Reply To This Comment

Hi..saya blogwalking kat sini...Jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com...TQ for your support.

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

actually courier yg lain ada g murah dri posmalaysia....ex:airpak.

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

baru nak tanya ayut bg apa.. sekali dah tulis biskut raya.. hihii

baby comel said... Reply To This Comment

Haah, skg dah ada kotak sendiri pos laju. Klau 2kg harga dia rm13.00

cik azLyzah⊙.☉ said... Reply To This Comment

tak hancur ke....

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) hahaha...dia ckp kat sabah tak sama :p

ayut said... Reply To This Comment

@nuyui a.k.a miss YUI hihihi..special smpi lmbt lpas raya hantar yer ^^

ayut said... Reply To This Comment

@ummuaidan dia ckp xpe...janji dpt rasa kak nor :)

ayut said... Reply To This Comment

@Eca Dwinky Asha airpak??ad ea company tu bt penghantaran ke Sabah..ayut tak tahu...adehh..nmpk sgt tak amik tahu byk ni...huhu

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Velentine haah MV...En B ayut kena transfer sabah start bln 6 aritu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...