-Kawan Aku-

Dugaan itu pasti ada..

Assalamualaikum....


Berkesempatan seketika untuk buat entry.Ya Allah tinggal seminggu.Rasa macam tak sempat je nak buat apa yang tak siap ni.Aduhaiii..Bila komitmen masing-masing tidak mengizinkan.Sakit gak aku minggu terakhir ni.


Dugaan...
Tak tahula sama ada hanya aku atau setiap pasangan yang bakal mendirikan rumahtangga lalui dugaan tak terduga.Tu la kalau nak buay benda baik ada je syaitan yang menganggu.Lagi-lagi sifat amarah yang makin sukar dibendung.huhuhu.Apala yang difikir agaknya aku ni..sensitif ye terlebih..mmm.

Kemalangan.Dugaan ni memang kerap kali jadi sekarang.Nak kata tak berhati-hati dah memang selalu bawak macam tu jugak.Masalahnya bukan aku sorang.Sekali berjangkit dengan si En B sorang tu.Adakah sebab banyak berfikir fokus itu hilang?mmmm..Ada kaitannya jugak kan..

Hasil kreativiti: Shida
Dah ada tarikh kat situ.haha.okla.tak payah buat save the date la gitu. ;p

Keluarga.Tipu kalau cakap majlis boleh jadi tanpa bantuan keluarga.Nak tak nak diorangla penggerak majlis nanti.Semakin dekat majlis,semakin sibuk masing-masing dengan komitmen tersendiri dengan masalah sendiri.Perghhh.Kadang-kadang tu hanya mampu diam jela sambil berfikir.Padahal boleh je buat cume feel tu tak best buat sorang-sorang.Mmmm.

Minggu depan cuti.Tak tahula apa yang terjadi.Doakan untuk yang terbaik jela.Insya Allah pasti indah penghujungnya.Amin...

Dugaan itu sentiasa ada selagi anda mengatakan diri anda itu Islam...Allah mahu menguji keimanan setiap hambanya.Allah rindu kan kita sebab itu Allah bagi kita ujian.Allah nak kita lebih dekat denganNya.
Peringatan untuk diri sendiri.....


17 pesanan buat ayut :

Acik Riotaro said... Reply To This Comment

tahniah sis....

Acik Riotaro said... Reply To This Comment

tahniah sis....

Mira Adzlia said... Reply To This Comment

byk2 bersabar k..just follow the flow...seriously, mmg byk dugaan..bkn sblom kawen je..tp dugaan tu sntiase ada cuma time nk kwen ni dugaan dier lbih ckit...huhu..tp in shaa Allah, sume akan ok.. :)

Wana Owen said... Reply To This Comment

dah nak langsung ke ayut?happy-happy sokmo tahu.nanti tak seri pengantin.=)

Wana Owen said... Reply To This Comment

dah nak langsung ke ayut?happy-happy sokmo tahu.nanti tak seri pengantin.=)

Zura@Iwan said... Reply To This Comment

tahniah dik..

inshaAllah semoga semuanya berjalan lancar..

dugaan Allah nk duga adik n bakal suami...

bersabar ye..

ummuaidan said... Reply To This Comment

sabarlahdengan semua dugaan..semoga segalanyaberjalan ngan lancar yer yut..

azizah :) said... Reply To This Comment

ayut.. sabar banyak2 yer syg~ jangan cepat berputus asa.. jgn mengeluh.. ini semua dugaan mendirikan masjid.. bukan senang nak jadi senang..

jijah doakan moga majlis nanti berjalan dengan lancar dengan penuh barakah.. in shaa Allah..

pewiitt macam kenal je gambar tu.. :p

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

Tenang2 ayut..jgn stress...
insyaAllah dipermudahkan semuanya...

aisya said... Reply To This Comment

semoga dipermudahkan segala urusan dan mudahan majlis tu nanti berjalan dgn lancar.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

sbr byk2 ya syg.. moga mjlis bjln lncr. moga semua dipermudahkan..

aminn.

Elya Roza said... Reply To This Comment

kene kuat yee dear.. sabar bnyk2.
first time drop komen kt sini.salam perkenalan

ejulz said... Reply To This Comment

semoga dipermudahkan segala urusan.. :)

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

bila nak didirikan masjid nih memg byk dugaan ayut..kne kuat dan tabah je

Deqla Manjew said... Reply To This Comment

dulu masa nak dkt2 tarikh nikah pun ada dugaan yg mendtg.. kena bykkan bersabar.. smua tu ujian dari Allah..

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

dugaan tu. in shaa Allah.

ros_reeza said... Reply To This Comment

banyakkan sabar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...