-Kawan Aku-

Resepi Roti lapis Daging Berkeju!

Assalamualaikum...

Holla!!
Resepi berkaitan cheese adalah kegemaran aku. Serius aku suka. Hujung minggu baru ni aku pon ada cuba resepi roti lapis daging berkeju. Pergghhh. Kenyang dia sampai esok. ;) Resepi asal jumpa kat facebook sebab kawan-kawan share. Cari balik dah tak jumpa. Ni ikut apa yang aku buat jela ye.

Resepi Roti lapis Daging Berkeju


Bahan:
Telur
Susu Full Crean
Roti
Daging kisar
Bawang
Lada cili ( kalau suka pedas )
Sayur campur
Rempah kari
Cheese ( ikutla nak yang petak/parut )

Cara:
Tumis bahan dengan daging kisar tu hingga masak. Tambahla garam bagi secukup rasa.
Susu dan telur digaul sekali.Celupkan roti dalam campuran. Lapiskan dengan daging dan letak cheese. Buat 3 lapisan. Akhir sekali atas roti,taburkan cheese. Siapa suka letak banyak,tabur jela banyak-banyak. Bakar pada suhu 180°C sampai nampak kering dan kekuningan sedikit. Siap!


Selamat mencuba!!
Sangat sedap hasilnya....




Tahniah buat kamu,Sahabat!

Assalamualaikum...

Lepas lebih kurang 10kali tulis padam tulis padam akhirnya aku dapatla jugak siapkan entri untuk kawan aku sorang ni. Alhamdulillah the closed one kawan aku dah selamat menjadi isteri 26.12.2015. Hari kahwin kitorang sama pada bulan Disember :)


Barakallahulakuma...
Moga Allah sentiasa merahmati kalian berdua.
Jangan gaduh je lagi lepas ni.hahaha.Apa pon,moga korang sentiasa berkasih sayang hingga Syurga..amin..


Jangan tanya kenapa aku jadi pengapit ea..pergi tanya pengantin tu apesal aku sebelah dia.adoiiii.

Bridal dia: Firmah Bridal
Photographer dia: Hatta Awang photography
*tapi semua gambar dalam ni bukan dari official photographer yer :p ni unofficial my husband and family :)

Dua benda ni macam nak gila aku layan budak ni untuk menyakinkan pilihan dia tu yang terbaik. Takut tak sudah.hahaha.

Bajuku disponsor oleh pengantin.sekian.hahaha.

Memori waktu aku ko dah rasa. Memori waktu ko kahwin pon aku dah rasa. Kenangan terindah la gamaknya gitu.
Tahniah!!! ^^

Last....


Sekali dia suruh dengan suami aku pengapit bidang terjun belah sambut menantu! 
Ok..kitorang memang okje.hahaha.
Baliknya aku dengan husband dating tempat terpatrinya luahan ikhlas sang suami..ahaks!

Ok...tu je nak kongsi.Majlis kahwin kawan baik aku dunia akhirat,susah senang..insya Allah.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...