-Kawan Aku-

Resepi Roti lapis Daging Berkeju!

Assalamualaikum...

Holla!!
Resepi berkaitan cheese adalah kegemaran aku. Serius aku suka. Hujung minggu baru ni aku pon ada cuba resepi roti lapis daging berkeju. Pergghhh. Kenyang dia sampai esok. ;) Resepi asal jumpa kat facebook sebab kawan-kawan share. Cari balik dah tak jumpa. Ni ikut apa yang aku buat jela ye.

Resepi Roti lapis Daging Berkeju


Bahan:
Telur
Susu Full Crean
Roti
Daging kisar
Bawang
Lada cili ( kalau suka pedas )
Sayur campur
Rempah kari
Cheese ( ikutla nak yang petak/parut )

Cara:
Tumis bahan dengan daging kisar tu hingga masak. Tambahla garam bagi secukup rasa.
Susu dan telur digaul sekali.Celupkan roti dalam campuran. Lapiskan dengan daging dan letak cheese. Buat 3 lapisan. Akhir sekali atas roti,taburkan cheese. Siapa suka letak banyak,tabur jela banyak-banyak. Bakar pada suhu 180°C sampai nampak kering dan kekuningan sedikit. Siap!


Selamat mencuba!!
Sangat sedap hasilnya....




8 pesanan buat ayut :

ros_reeza said... Reply To This Comment

sedapnya Ayut. boleh try ni nanti.. nak letak inti banyak banyak. hihih

azizah green line said... Reply To This Comment

sedaplahh ayut..thanks share resepi..ada masa lebh buat!

azizah green line said... Reply To This Comment

sedaplahh ayut..thanks share resepi..ada masa lebh buat!

Mayang ABDUL RAZAK said... Reply To This Comment

lama tak singgah sini ayut.. adehhh sedapnya .. akak nak try wat la.. brg tak banyak dan mudah plak...

ayut said... Reply To This Comment

Try ros...sedappppp

ayut said... Reply To This Comment

Senang jijah...mmg xamik masa lama nk bt...pastu sedappp

ayut said... Reply To This Comment

Kak mayang....lama jgk xsinggah sana...ni kelapangan baru update klu x..adoiiii...huhu.mekaseh singgah ye :)

ayut said... Reply To This Comment

Kak mayang....lama jgk xsinggah sana...ni kelapangan baru update klu x..adoiiii...huhu.mekaseh singgah ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...