-Kawan Aku-

Milk booster shaklee dan Kejutan Budaya

Assalamualaikum...

Siapa rasa benda ni dan membuatkan rasa diri sangat stress??????  Aku!! (Gelak jahat) 


Seminggu awal selepas bersalin... Ya aku alami benda ni. 3 hari kat wad bersalin, aku takde pape masalah kecuali Muhammad wafiy menangis nak susu. Uwarghhhhh... Dengan aku-aku sekali nangis. Susu tak mahu kuar hari pertama. My mistake lagi tak bawak siap-siap milk booster shaklee. *menangis*

Hari kedua suami dah datang tengahari baru aku pulun telan segala benda bagi keluarkan susu sambil urut-urut. Maaf Muhammad wafiy, ummi takde pengalaman. *menangis lagi* Susu keluar. Yessss... Tapi tak banyak. Allah... Aku bagi je jugak apa yang ada ke mulut Muhammad wafiy yang comel tu. Itu yang ummi mampu sayang. 

Hari ketiga balik!! Sangat heaven! Masa ni aku macam tak leh terima pulak nak jaga lagi seorang budak kecil yang comel dengan aku yang perut kena belah ni. *menangis lagi dan lagi* Ummi sayang awak Muhammad wafiy. Ummi cuma terkejut sebab Muhammad wafiy comel sangat. Huhuhu. 


Set berpantang shaklee banyak membantu. Aku stress aku pergi telan b complex tu ha. Aku telan vitalea. Aku telan vitamin c. Aku ada tenaga. Aku jadi semangat. Aku telan alfalfa nak bagi Muhammad wafiy susu. Aku merasa breastfeed sebulan walaupon awak mengamuk je selalu sayang. Susu ada tapi awak selalu gaduh dengan ummi kalau nak breastfeed. Ummi perah. Bila perah tak dihisap, jadi kering.. Ummi bahagia walaupon kenangan itu sekejap. Nanti ummi usahakan lagi untuk adik Muhammad wafiy ye sayang. *now dah boleh tersenyum*

Sehari lepas telan alfalfa. 
Now, botol ni dah jadi fevret wafiy walaupon susu takde. Huhuhu. 


Alhamdulillah. 
Perjalanan seorang ummi masih lagi berjalan dan still counting. Moga dipermudahkan segalanya. Aminnn... 


3 pesanan buat ayut :

azizah green line said... Reply To This Comment

now bf lagi ke ayut.. ESP banyak emmbantu!

ayut said... Reply To This Comment

Wafiy tak nak lepas sebulan tu... Tak tahu nape... Perah2x masuk botol je... Last2x kering sebab dia xisap... Susu ye jd kering...

ayut said... Reply To This Comment

Wafiy tak nak lepas sebulan tu... Tak tahu nape... Perah2x masuk botol je... Last2x kering sebab dia xisap... Susu ye jd kering...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...