-Kawan Aku-

Makna Nama Muhammad Wafiy

Assalamualaikum...

Lama tak bercerita kat blog sendiri. Tamplate pon tak berubah lagi.Nampak sangat macam dianak tirikan blog lepas dah ada instagram.kikiki. eh sape nak follow bolehla ye Instagram saya @ayut_hidayah. Makin lama makin maju semua tengok telefon je kan berjalan.hahaha. Blog ni perlukan masa untuk menulis. Tu kadang bila masa singkat yang ada tak boleh nak update bebanyak.

Na belanja gambar Muhammad Wafiy sat kat sini. Buat kenangan terindah nanti bila baca blog sendiri.

Ops! 

Tragedi berdarah pertama untuk Wafiy. 

Alhamdulillah, sekarang Muhammad Wafiy dah 10 bulan  5 hari. Last update haritu masih dalam pantang kan?hahaha.Sabor jela. :) Saje nak tepek kat sini cerita pasal nama anak. Yela nama ni dah 2 tahun simpan.Suami la dia memang suka nama ni sebab dia kata ada pegawai dia nama Wafi,baik orangnya dan dia suka kat pegawai dia tu.

Tragedi benjol sampai berbekas ditambah ciken pox halus pada usia  6 bulan. 

Masa dalam perut lagi, bila tak tau lagi jantina dia bedal je sebut Wafiy.Masa scan pon dulu doktor kata tak nampak jantina sebab terhalang.Sampai masa last dia balik sebelum saya bersalin pon dia masih cakap wafiy :) Rindu pulak terkenang kenangan mengandung.

Muhammad = Yang Terpuji
Wafiy = Jujur/Setia

kejujuran/Kesetiaan yang Terpuji.

Saya suka perkataan Setia kat situ. Moga jadi anak yang Setia dan Jujur selalu ye Wafiy nanti. Ikut dalam buku nama haritu Wafi takde makna.Tapi kalau tengok online ada pulak maknanya. Maksud dua antara Wafi dan Wafiy pon berbeza. jadi saya lebih prefer ambil yang dalam buku. Yela kan nama kan doa untuk anak kita. Mestilah nak tahu maksud yang sebenar.

Junpa abah pada usia 6 bulan... Huhu

Kalau anak perempuan pon sebenarnya dah ada nama. Bila borak dengan member sorang tu dia pon na jugak nama tu,hahahaha.Kitorang cakap,sape bersain dulu dia dapat. Nampak tak perlumbaan kat situ.ok.Jangan tiru kitorang ni ye.hahaha.Okla.dah boleh plan untuk next nampaknya ni.oppss!!


0 pesanan buat ayut :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...