-Kawan Aku-

Raya + Merdeka ke-54...!!!!




Salam Lebaran,
-AYUT-





CREDIT PIC : GOOGLE SEARCH

-saya tersenyum kerana kamu..-

Macam best je kan title post ni..Awak tau kan saya maksudkan awak...hahaha.OK.aku dah gedik..!Aku sebenarnya sekarang rasa gembira dengan kehidupan baru.Selapas apa yang pernah jadi dulu,banyak mengajar diri tentang erti sebuah perhubungan dan kehidupan.Perjalanan sebuah kehidupan memang akan ada turun naiknya.Belum tentu hari ini kita gembira,esok kita akan terus gembira.

CINTA.Sebuah perasaan yang membuatkan diri selalu dalam keresahan.Perasaan yang selalu membuat diri tertanya-tanya.Selalu rasa ingin bersama.Selalu rasa ingin didampingi.CINTA jugak mengajar erti sebuah kerinduan dan kasih sayang antara kaum adam dan hawa.Kadang-kadang,kita selalu persoalkan.Nape awek dia cun,tp balak dia kureng.Nape dia gan duda anak 2 tu.Nape dia dengan orang yang 10 tahun lagi tua dari dia erk.Banyakkan persoalan kalau nak cakap pasal CINTA ni.Ah..!senang cite.memang CINTA banyak kuasa yer.Dari tak suka boleh jadi suka.Dari benci leh jadi sayang.Awak hadir memang tanpa saya duga dan tak terfikir pon akan cycle back to the early of LOVE again.

SAYANG.Juga sebuah perasaan.Hadir apabila diri telah terjebak dalam cinta.Sangat susah untuk ditafsirkan dan sangat complicated permulaannya.Aku sayangkan kamu....Hanya itu yang perlu kau tahu.

FACEBOOK.Penah dangar lagu Cinta Muka by NajwaLatif.Benda ni memang sangat menyumbang.Antara dua je.Kerana banda korang bersama or kerana benda ni korang break.Pilih mana satu nak.hahaha...Tu la kuasa alam cyber sekarang ni.Walaupon syarat nak bukak akaun Facebook ni kena 18 tahun ke atas,tapi apa kesah budak-budak sekarang.Budak darjah 2 pon dah ada akaun.Tak payah contoh jauh-jauh.Anak sedara aku tu je ha.Dah pandai dah main Facebook ni.Tapi sweet je kan.Kalau kerana Facebook ni kenal-kenal dan akhirnya ke alam perkahwinan.Sangat bahagia kot.Macam pelakon Zed Zaidi gan wife dia.Akhirnya bersama jugak.Tapi pada aku,kalau perhubungan jarak jauh.Benda ni la yang aku perlukan.Awak jauhkan.Kenalah guna benda ni.Awak jangan salah anggap plak kalau nampak kawan saya ramai je.Diorang dah hadir lagi awal dari awak.Tapi tak bermakna saya lupakan awak atau lebihkan diorang.Awak pahamkan.

KENANGAN.Setiap orang pasti ada kenangan.macam aku sendiri yang hidup dah 23 tahun ni,kompem-kompem kenangan panjang berjela.ye tak??Kenangan hanya sekadar kenangan.Kehidupan adalah realiti.Awak,janganlah terasa hati dengan kenangan-kenangan silam saya ye.Kenangan itu jugaklah kadang-kadang membuatkan saya rapat dengan awak.Awak perasan tak?Saya tahu.Awak pon mesti banyak sangat kenangan kan.Yela sampai awak pon penah tipu saya kan biar saya tak tahu kenangan dalam hidup awak dan siapa awak.

Sepanjang saya kenal awak,awak selalu cakap saya buat lawak jer.Tapi awak tak kisah kan?Awak selalu jugak cakap,
                                           'saya tak boleh tak mesej awak'

walaupun saya selalu mengelak nak mesej gan awak.Tapi awak tau nape saya macamni.Awak tak penah paksa saya.Awak pon kalau saya senyap,awak mesti mesej,
                                 'nape awak senyap.awak tak apa2 kan?'

Saya memang selalu mngelak daripada awak.Tapi lama-kelamaan sebenarnya,saya selalu tengok phone walaupun tak berbunyi.Tapi saya malu nak mengaku dengan awak,saya selalu tunggu mesej awak.(ego kan saya??).Tapi saya takut sebenarnya.Saya takut awak mainkan saya.Saya tau ada orang tengah tunggu awak.Tapi awak pernah cakap,awak tak suka dia.Saya dengar jer.Awak pon penah cakap,awak perlukan saya masa hari yang awak tetibe senyap time saya cite pasal mak.Tu pon saya dengar jer.Saya tak berani lagi nak pertaruhkan hati saya kat awak.

Tapi apa yang saya tahu,Awak Buatkan Diri saya Selalu Tersenyum.Saya senyum kerana Awak.Awak ceriakan hari-hari saya.

Tanpa awak,saya memang masih boleh berjalan untuk meneruskan hari-hari saya,tapi mesti tak seindah dengan adanya kehadiran awak.

Terima kasih,awak.

Saya tak tahu sampai bila saya akan terus macamni.Kalau awak perlukan saya,saya akan temankan awak.Tapi kalau awak jumpa sesiapa yang dapat menjaga awak sampai ari tua awak,awak pergilah.Saya relakan sebab saya hanya nak awak gembira.

Awak,terima kasih yer  ^^

-Iklan2!!!!!bilik untuk sewa kat Petaling Jaya-

kepada sesiapa yang berminat dan memerlukan tempat untuk berlindung....
kat cni nak buat iklan ckit...ad bilik utk disewa.keterangan lanjut seperti di bawah :

  • Position: Seksyen 17/4,Petaling Jaya
  • Rent fee: RM200/month
  • Facilities: Near with Jaya One mall/every 15 minutes got Rapid KL bus/Easy to get cab/near with shop
  • Target: Female/more prefer for working person/Muslim
  • Cannot cook but can bring rice cooker(then pandi2 la kan...)
kalau berminat,dont hesistate to call: 0179512153 (hidayah)

Thank you

-miStake AgaIn...??-

salam ramadhan sekalian umat Islam.... ^^

tak nak cite banyak..
just i want to share information to others about about our Kiblat position measurement..

Seriously, Kiblat is one of the syarat sah solat kite...
so,that why i seeking for the answer of Kiblat position...
then i found this....

for me...as one of the person that can be concluded as bermusafir pls find the correct position...
kedudukan matahari terbit n terbenam still can be used
but not accurate shown the Kaabah position...

and in addition...
info that inform us regarding Astro antena actually still in under research
so,we can easilly to believe untill it has recognise and acknowledge by the Islamic Board....


hope,after this I also others can perform prayer with correct position of Kiblat...
Semoga ilmu yang dikongsikan dapat digunakan sebaiknya...
amin....

terasa sunguh kerdil dgn ilmu Allah yg amat luas...
Ya Allah,ampunkanlah hambamu ini yang sangat kerdil...
sentiasa memohon dan meminta dari-Mu...
amin..

another important to know Qiblat position....akhirnya sebuah kehidupan...

-taK taHu-

assalamualaikum.....
good day for everyone...


1 je soalan ak nak taye kat semua orang....
(ad ke orang mslah ye...lalala)

apa hukum ye kalau kite solat tersalah arah kiblat yang mana selama ni kita yakin dah betul dah kiblat tu....??

versi english ye plak..
soklan ye berbunyi begini...
the question for everyone think.......
pls answer of anyone know...

is it our sholat still in the right way if we perform sholat in wrong position of Kiblat because of we  do not know the right position??(in this case,already check the internet and confident it was right..)


why I post about this???
just want to know...the hukum of sholat..thats all  ^^

Actually, recently I was found that our Astro setellite was shown our Kiblat position.
So, after this we can easily found the right position to perform sholat...
did everyone already know about this????
aku lambat tau upe yer  (-_-")

watever it is.....feel gratefull...
yeayy..!!!Alhamdulillah..
another ways Allah shown to us,that to perform sholat is easy and not burden,right...??
think my dear friends..... 
it is simple right??
this info was good for me...dont know for all u guys...hihihi

For me,nowadays every houses have Astro (majority based on my observation k..!)
so,dont complain anymore you guys dont know the Kiblat position ^^
no more excuse.......
Except if we already in hutan rimba k..
kompem2la kna gna kompas..

Selamat Menjalani Ibadah Puasa..
Fasting was take us to be patient and greatfull person...
Enjoy our fasting days..
Just have another 27 days....


Chill....assalamualaikum.. ^^ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...