-Kawan Aku-

KeMbaLi....

pegi ke kedai jumpa atok,
mataku ngantok.....
pegi pasar beli karipap,
otakku jd lembap........

aaaRRRgggHHHHHHH!!!!!!

*motip ak jd gini npe plak ni????

*******************

oleh kerana arini mud utk sesuatu yg santai.....nk story la mcm ni...
korang mesti knal kan dgn binatang ni....GAGAK....
So,ak nk story pasal gagak la ni gamak ye..
kebiasaan ye gagak wane itam la kan..tp ad la plak 1 fenomena yg mne kemunculan GAGAK MERAH....
dgr mcm garang je...garang ke???ikutla korang nk pk ap pon kan...
tu la fenomena kemunculan gagak merah....
tbekkkkkk r korang....!

-HISTORY-
gagak merah ditubuhkan pd tahun 2008
group ni member dy smua pompuan or sopannya gegurl..hihihi...
activity utama dyorg ni men netball...
selebih ye iktla suke dyorg nk bt ap kan...
achievement gagak merah ni JOHAN dlm Piala ^%%#$#(biarlah rahsiakan)
terpilih utk masuk pringkat lbh tinggi tp krana smua lbih mementingkan ilmu (alhamdulillah) hasrat or tawaaran tu ditolak dgn sepakat ye...
seterusnya gagak merah menyepi dan low profile...

-KINI-
fenomena itu kembali semula...
apakah ksudahan ye???
meh kita turun sesame menyokong fenomena gagak merah.......
melihat ap kesudahannya....


p/s : ini hanya sebuah ceritera ....xmsuk dlm test mahupun exam....  =)

-zuhud-

salam sejahtera dan salam perantauan utk semua pembaca2 yg sudi singgah or jalan2 kat blog ak ni......Alhamdulillah ak msih lg dberi kesempatan utk melangkah dan berdiri(mcm tblik je) di bumi Allah ini....same goes to pembaca yg membaca la kan....alhamdulillah...bersyukur itu sifat yg boleh mendekatkn diri kita kepada Pencipta kan?????

*******************


ok la....arini tersedar dr tido,terus teringt semula waktu2 hari raye aritu waktu reunion...ad la tgh2 bakar ayam ni,member ak dlm 4 or 5 org ad cakap,*^%$#*^$#6..(puas ni bebel2 ngarut n ad la cite pasal masa dpn) and ayt yg sorg kawan ak,A la ak simbolkn sebut 'ak xnk la beli tu...ak nk jd seorg yg zuhud'(ayt ad tukar2 ckit la...).then ak pon ckpla...'wah bgus tu...alhamdulillah.kawan ak dh berubah'. kitorg pon gelak je la kan...pastu A ni ckp blik 'zuhud tu ap sbnr ye ye?'lg sorg plak ckp ak simbolkn,S...'ak pon sbnr ye td nk kuarkn soklan tu,tp ak senyap je..xjd nk taye'.ak pon bsuara,'klu xslh ak zuhud tu sifat yg lbh utamakn agama dr dunia.'pastu blh S ni ckp,'ko ni ckp mcm xkompiden je'......
ha...................oleh kerana itulah...kini ak nk berkongsi gak....pergertian sebenar zuhud...jom baca semua

                                                                  +++++++++++++++

ni adlah ckit permulaan yer....

Benar, zuhud adalah satu sifat yang amat baik dan terpuji di dalam Islam, bagaimanapun saya mendapati terdapat salah faham masyarakat Islam dalam memahami ertinya, sehingga ia ditakrifkan sebagai menjauhkan diri dari dunia dan membiarkan diri miskin. Ada juga yang mengganggap zuhud sebagai tidak menggunakan harta yang diperolehi untuk diri, dan keluarga.

 selebih ye....tekan bawah tu ye 

perkongsian bersama
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...